Om denna webbplats

Information om vår webbplats

Vårt mål är att ha en tillgänglig webbplats som kan nås av så många användare som möjligt, oavsett deras tekniska utrustning eller eventuella funktionsnedsättningar.

Optimerade webbläsare

För att få den bästa användarupplevelsen rekommenderar vi att använda moderna webbläsare som Chrome, Firefox, Opera, Safari eller Edge. Se gärna till att du använder den senaste versionen. Vänligen notera att vi inte rekommenderar användning av Microsoft Internet Explorer eftersom den inte längre uppdateras. Vi har byggt vår webbplats med utgångspunkt från webbstandarder för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen.

Teknisk lösning

Vår webbplats är byggd med hjälp av det populära publiceringsverktyget WordPress, som är en öppen källkodslösning. Ansvariga för utveckling och webbdesign var webbyrå Galax media.

Navigering med tangentbord

Vi har strukturerat innehållet på våra sidor på ett logiskt sätt för att underlätta navigering med tangentbordet. Om du har svårt att använda musen eller styrplattan kan du enkelt navigera genom att använda tangentbordet.

Hantering av länkar

Generellt sett öppnas inte länkar i nya fönster på vår webbplats. Om du som användare vill öppna en länk i ett nytt fönster kan du göra det genom att aktivt använda funktionen ”Öppna i nytt fönster” eller ”Öppna i ny flik” i din webbläsare.

Mobilanpassad design

Vår webbplats är utformad för att fungera optimalt på olika plattformar som datorer, smartphones och läsplattor. Om du behöver förstora innehållet kan du använda den inbyggda funktionaliteten i din webbläsare, och webbplatsens design kommer anpassa sig därefter för att ge en optimal visuell upplevelse.

Så förstorar man texten i olika webbläsare:

  • Google Chrome: Håll ner ”Ctrl” (Windows) eller ”Cmd” (Mac) och tryck på ”+” för att förstora texten. Tryck på ”-” för att förminska texten. För att återgå till standardstorlek, tryck på ”Ctrl” eller ”Cmd” och ”0”.
  • Mozilla Firefox: Håll ner ”Ctrl” (Windows) eller ”Cmd” (Mac) och tryck på ”+” för att förstora texten. Tryck på ”-” för att förminska texten. För att återgå till standardstorlek, tryck på ”Ctrl” eller ”Cmd” och ”0”.
  • Microsoft Edge: Håll ner ”Ctrl” (Windows) eller ”Cmd” (Mac) och tryck på ”+” för att förstora texten. Tryck på ”-” för att förminska texten. För att återgå till standardstorlek, tryck på ”Ctrl” eller ”Cmd” och ”0”.
  • Safari: Håll ner ”Cmd” och ”+” för att förstora texten. Tryck på ”Cmd” och ”-” för att förminska texten. För att återgå till standardstorlek, tryck på ”Cmd” och ”0”.

 

Vi hoppas att du kommer att uppskatta vår webbplats. Vi strävar alltid efter att förbättra användarupplevelsen. Om du har några frågor eller fungeringar är du välkommen att kontakta oss.