Plåtdetaljer

Montering och tillverkning av plåtdetaljer.

Montering och tillverkning av plåtdetaljer

Behöver jag plåtdetaljer trots att jag har papptak eller tegeltak?

Alla tak, oavsett typ, kräver i mer än 99% av fallen, plåtdetaljer av olika slag.
Undantag kan vara t.ex. gamla byggnader, från en annan tid, där det historiska värdet prioriteras framför funktion.
Exempel på plåtdetaljer för tak är: Fotplåtar, hängskivor, vattplåtar, plåtkappor, krönplåtar, skorstensbeslag, underbeslag, vinkelrännor mm. Listan kan göras lång.

Plåtdetaljer på tak används främst i olika övergångar eller anslutningar, vilket generellt sätt är takets svaga punkter. Plåtdetaljerna på taket är därför mycket betydelsefulla delar, som också är viktiga att de utförs på ett bra och riktigt sätt som uppfyller rätt funktion och även såklart ser tillfredsställande ut.

Plåtdetaljernas har utvecklats och förbättrats väldigt mycket i sin utformning senaste decennierna och är ditt tak dags att lägga om, har troligen mycket förändrats kring takplåtarnas utformning och ytbehandling etc. sedan det gjordes förra gången.

Kan STB även erbjuda mig hjälp gällande plåtdetaljer på mitt tak?

STB AB har duktiga plåtslagare som tillverkar och monterar plåtar, skräddarsydda för varje objekt.

Har du frågor om olika plåtdetaljer eller önskar offert på plåtdetaljer för tak i Stockholm, med omnejd? Tveka inte att höra av dig till oss, vi guidar och hjälper dig att få svar på alla dina frågor.

Du kan gärna titta på vår tak-ordlista här på hemsidan, som förklarar betydelsen av ord och begrepp på taket eller namn på takets olika detaljer samt beskriver dess syften och funktion. Olika plåtdetaljer finns såklart också med i vår takordlista, och har du full koll på plåtdetaljer finns det kanske något annat intressant ord som du kan få en tydlig beskrivning av.