Takläggning Stockholm

När du anlitar oss för takläggning i Stockholm kan du som privatperson eller företagare alltid räkna med ett fast pris samt generösa garantier på våra utförda arbeten och material för ditt tak.

Takläggning i Stockholm

Vi på STB Svenska Takbeläggningar är nischade på takläggningar och har en profession med spetskompetens inom just detta område.
Vi har arbetat uteslutande med takläggningar sedan mitten av 1970-talet, redan ett decennium innan företaget startades, och har hunnit samla på oss en erfarenhet som är unik.

Vi, Svenska Takbeläggningar har vunnit flera priser för våra takläggningar.

Är du intresserad av en Takläggning i Stockholm med omnejd? Undrar du vilken takbeläggning som du ska välja till ditt tak eller bara har nyfikna frågor?
Titta gärna här på vår sida, men tveka inte att höra av dig direkt till oss, vi guidar och hjälper dig att räta ut alla eventuella frågetecken.
Vi gör också kostnadsfria platsbesök mot lämnande av offert.

Takläggning tegeltak

Lera är ett levande material med små, små skiftningar som gör varje panna unik och som åldras med en vacker patina, snarare än att slitas.
Tegel vittrar inte, som tex en betongpanna, och kan i rätt förhållanden ha en nära på obegränsad livslängd.
Takläggning med Tegel har en lång tradition som sträcker sig flera tusen år tillbaka och mycket har utvecklats gällande livslängd, funktion och estetik. Att tegel ännu i dessa dagar är ett mycket populärt material att lägga på taket är inte att betrakta som en slump.

Idag finns ett stort urval av tegelpannor med olika egenskaper och utseende, men framför allt av mycket hög kvalitet.
Den mest klassiska pannan vi har i Sverige är det tidlösa, naturröda vingteglet.
Den klassiska pannan är både elegant och vacker, men kräver både rätt förutsättningar gällande bland annat taklutning och även ett särskilt handlag och yrkesskicklighet vid takläggningen för ett bra resultat.
Val av takpanna och underlagstak är av stor vikt för funktion och estetik. En snårig väg som vi bekvämt kan guida dig fram på.

Vi på STB Svenska Takbeläggningar har vunnit flera priser för våra tegeltak, där vi tar till vara på byggnadens historiska estetik, fin tradition och hantverk samt tillgodoser dagens krav och utnyttjar egenskaperna i moderna material och lösningar.
Bland annat har vi vunnit King of Roofs för två takläggningar i Stockholm, Älvsjö och Tullinge.

Är du intresserad av takläggning med tegeltak eller annan takläggning i Stockholm med omnejd, eller bara har nyfikna frågor?
Tveka inte att höra av dig till oss, vi guidar och hjälper dig att räta ut alla eventuella frågetecken.
Vi gör kostnadsfria platsbesök mot lämnande av offert.

tegeltak

Takläggning betongtak

Betongpannan är på många sett effektiv, både vad gäller energi och kostnad vid tillverkning, vilket håller ner priset och är till godo för miljön. Betongpannan är även enkel att lägga och kan därmed bespara tid och pengar även vid takläggningen. Främst är den hållbar och har en god funktion för att uppfylla sin uppgift vilket gör den mycket prisvärd.

Idag finns det ett stort urval av olika färger och ytbehandlingar.
Betongen ger ett något mer kliniskt och stilrent intryck än till exempel ett tegeltak.
En standardbetongpanna av idag har en mycket bättre och mer slitstark yta än för bara några år sedan.
En modern betongpanna har en lång beräknad funktionell livslängd.
Pannor av betong är de takpannor som läggs mest idag, med stor majoritet, vilket inte är en tillfällighet. Materialet och dess egenskaper samt prisvärdhet och funktion är något som gjort betongen till en vinnare på många sett.

Att välja rätt betongpanna och ytbehandling är viktigt för att få ett bra resultat över tid, som beror mycket på takets förutsättningar, läge och lutning mm.
Främst är ändå underlaget, detaljerna och utförandet det som mycket avgör funktion och livslängd.

Det kan vara en djungel att förstå skillnaden mellan två betongpannor och olika underlag etc. Men det är en djungel som Vi på STB rör oss mycket hemtamt i.

Är du intresserad av takläggning med betongpannor eller annan takläggning i Stockholm med omnejd, eller bara har frågor om betongtak eller dess olika ytbehandlingar etc?
Tveka inte att höra av dig till oss, vi guidar och hjälper dig att få svar på alla dina eventuella frågor.
Vi gör kostnadsfria platsbesök mot lämnande av offert.

Takläggning papptak

Papptak är samlingsnamn för tak med exponerade tätskikt av olika slag, som t.ex. SBS, APP eller protan m.fl.
De material/tätskikt som läggs idag är således inte ”takpapp” i ordets rätta bemärkelse, men benämningen lever kvar som ett samlingsnamn för taktypen. Papptak med de moderna tätskikten har idag en lång beräknad livslängd och klarar höga påfrestningar från temperaturskiftningar, rörelser och stående vatten etc.

Vi har lång erfarenhet av papptak och takläggning med olika tätskikt på många olika typer av objekt.
Bland annat har vi utfört takläggning i Stockholm, på Mässan i Älvsjö om 26 000 kvm. I andra sidan av spektrat har vi lagt taket på en kaninbur om ca: 0,3 kvm.

En korrekt utförd takläggning med papptak är en tryggt och säkert då ytan svetsas ihop till en helhet, men det kräver sin yrkesman med lång erfarenhet. Det är inte sällan takytan har låg lutning vilket ökar risker och påfrestningar från vatten, snö och is mm, vilket kräver ett 100% utförande i varje detalj.

Vi kan svara på alla dina frågor gällande olika tätskikt och papptak. Självklart kan vi även lämna en offert för ditt tak på en takläggning med papptak.

Är du intresserad av takläggning med papp eller annan takläggning i Stockholm med omnejd, eller bara har nyfikna frågor om olika tätskikt etc?
Tveka inte att höra av dig till oss, vi guidar och hjälper dig att räta ut alla eventuella frågetecken.
Vi gör kostnadsfria platsbesök mot lämnande av offert.

papptak

Takläggning sedumtak

Sedumtak har blivit mycket populärt de senaste åren då det förutom att vara tilltalande för ögat med sina vackra blommor, även bidrar till biologisk mångfald, har en isolerande effekt, reducerar mängden dagvatten, dämpar ljud och skyddar tätskiktet mot UV-strålning och därmed förlänger takets livslängd.

Sedumen som tillhör fetknoppsläktet är mycket tålig och sedumväxter klarar torka bättre än de flesta andra växter. Där av är den lättskött och andra växter etablerar sig sällan i den utsatta miljön på ett tak där jordmånen endast utgörs av ett tunt lager jordsubstrat med lavagrus. Sedumen har även mycket fina rötter vilka inte riskerar att skada takläggningens tätskikt under sedumen.

Läggning av sedumtak görs oftast på platta tak eller tak med relativt låg lutning. Utförandet av taket är i likhet med läggning av ett papptak, och därefter installation av sedumsystemet ovanpå.

Projekteringen av sedumtak kräver rätt val av sedumsystem, beroende på lutning och vädersteck mm. Vi på STB har hunnit med att utföra takläggningar med sedum i mer än ett decennium och därför hunnit skapa oss stor erfarenhet och förståelse för växtligheten och dess behov.

Är du intresserad av takläggning med sedumtak eller annan takläggning i Stockholm med omnejd, eller bara har nyfikna frågor om t.ex. skötsel av sedumtak, eller hur mycket ett sedumtak väger etc?
Tveka inte att höra av dig till oss, vi guidar och hjälper dig att få svar på alla dina eventuella frågor.
Vi gör kostnadsfria platsbesök mot lämnande av offert.

Takläggning shingeltak

Shingel är ett mycket trevligt alternativ till ett traditionellt papptak där ytan takytan har lite kraftigare lutning och är mer synlig.
Shingeltak finns idag i många olika utföranden. Allt ifrån de traditionella fiskfjällsliknande papptungorna i naturnära kulörer till oregelbundna mönster i kraftiga, glada färger.
Shingeltak är mycket vanligt förekommande i t.ex. Nordamerika, men shingeltak i Stockholm är också ett relativt vanligt förekommande inslag.

Shingeltak kräver ett nogsamt utförande, med såväl läggning samt underarbete och projektering för ett snyggt och tryggt slutresultat. Anslutningar och genomföringar fordrar också expertis för att skapa ett säkert och tätt tak.

Är du intresserad av takläggning med shingeltak eller annan takläggning i Stockholm med omnejd, eller bara har nyfikna frågor om shingeltak, kanske vilken lutning som krävs eller vilka färger som finns etc?
Tveka inte att höra av dig till oss, vi guidar och hjälper dig att räta ut alla eventuella frågetecken.
Vi gör kostnadsfria platsbesök mot lämnande av offert.

shingeltak

Takläggning plåttak

Idag finns ett stort urval av profilerade plåttak och klicktak. Takplåt som ser ut som takpannor eller som ett bandtäckt plåttak för att nämna några populära exempel.
Ett tak med profilerad plåt täcker ett stort spann och kan vara både traditionellt och klassiskt eller toppmodernt i sitt uttryck.
Ett plåttak har också många fördelar:

  • Det är viktmässigt lätt för konstruktionen.
  • Det är väldigt tätt mot underlaget som skyddas mot regn, snö, is och skräp.
  • Det klarar relativt låga lutningar.
  • Det håller undan snö och mossa som har svårt att få fäste.
  • Det är relativt lättskött, då t.ex inga pannor går sönder, som behöver bytas.

Flera av dessa fördelar, tillsammans med enkelheten att montera solpaneler på plåttak är något som är gynnsamt om man har planer att montera solceller på taket.
Ett enkelt montage håller ner kostnaderna på installationen och det enkla underhållet gör det till ett bra val av takläggning ihop med solceller.
Klicktak och profilerade plåttak

STB utför idag ett stort antal takläggningar med plåttak som blivit alltmer populärt.

Plåttak kräver en särskild noggrannhet och yrkesskicklighet, i synnerhet i olika anslutningar på taket. Vissa delar av takläggningen med profilerad plåt eller klicktak kan kräva utföranden med falsad plåt av en professionell plåtslagare och dessa delar är viktiga att identifiera för att säkerställa ett tätt tak.

Är du intresserad av takläggning med profilerad plåt, klicktak eller annan takläggning i Stockholm med omnejd, eller bara har frågor om plåttak?
Tveka inte att höra av dig till oss, vi guidar och hjälper dig att få svar på alla dina eventuella frågor.
Vi gör kostnadsfria platsbesök mot lämnande av offert.